SPORTACTIEF

Het Blariacumcollege mocht zich van 2016 tot 2018 de sportiefste school van Nederland noemen. Daar zijn we uiteraard heel trots op. Je eigen grens verkennen en die mogelijk verleggen, dat kan op allerlei manieren. Dat gebeurt niet alleen op sportief gebied, ook binnen andere onderdelen van ons onderwijs laten wij leerlingen graag tot bloei komen.

Wij zijn een sportieve school. De lessen lichamelijke oefening (lo) zijn in eerste instantie bedoeld om het lichaam van uw zoon of dochter in goede conditie te houden. Het sportieve gebeuren houdt niet op bij de activiteiten die tijdens de lessen worden gepland. Daarom organiseren de docenten LO ook buiten de lessen allerlei activiteiten, die soms verplicht zijn en soms een vrije keuze van de leerling zijn, zoals:

• Sportdagen voor alle klassen
• Extra lessen voor leerlingen die bijvoorbeeld naar de Academie Lichamelijke Oefening, het CIOS, of naar de politieschool willen
• Deelname aan allerlei sportieve toernooien (ook over de grens)
• IRun2BFit
• Sportactiviteiten na schooltijd, zoals Blariacum iXport
• Sportactiviteiten in samenwerking met sportscholen en verenigingen in Blerick en omgeving

In 2012 heeft het Blariacumcollege de Fair Play Award van de gemeente Venlo gewonnen. Het Blariacumcollege zet sport en bewegen al jaren in vanuit maatschappelijk oogpunt. Sportiviteit en respect staan daarbij hoog in het vaandel. In 2016 is het Blariacumcollege winnaar geworden in de verkiezing “De Sportiefste School van Nederland”.

U kunt onze sportklassen volgen op een eigen Facebook pagina: https://www.facebook.com/sportklasblariacumcollege

Deelname aan THE BIG CLIMB

Het Blariacumcollege biedt leerlingen de kans om een buitengewone prestatie te leveren. Bij The Big Climb worden 21 leerlingen uitgekozen, gevraagd, uitgedaagd om fietsend samen met 21 begeleiders de Alpe d’Huez te gaan beklimmen. Het motto van The Big Climb is: “opgeven is geen optie”.
Naast de uitdaging voor de leerlingen is er ook een goed doel gekoppeld aan dit project. Bij de eerste drie edities was dat goede doel KiKa: Kinderen Kankervrij, in 2015 is gekozen voor het steunen van de stichting Loeka. In 2017 is er gefietst voor de stichting Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker.

De voorbereiding voor de zesde editie van de Big Climb in september 2019 zijn inmiddels al gestart.