Algemeen

Het Blariacumcollege is een school die steeds in ontwikkeling is. Voor iedere leerling bieden wij onderwijs aan dat past bij de leerling. We werken in een kleinschalige omgeving zodat de leerling zich gemakkelijk en snel thuis voelt. Onze gebouwen zijn zo ingericht dat er veel leerlingen tegelijkertijd les kunnen volgen, zonder dat het druk lijkt. Persoonlijke aandacht staat hoog in ons vaandel. Niet alleen tijdens de lessen, ook tijdens de begeleiding buiten de lessen hebben wij een uitgebreid aanbod aan ondersteuning. Zowel Maasland als Het Plein zijn een essentieel onderdeel van het aanbod van het Blariacumcollege. Om de persoonlijke aandacht nog beter af te stemmen op de leerlingen, werken we in het vmbo met ‘coachgroepen’. Mede door het oplossingsgericht werken vergroten wij het eigenaarschap van de leerling. Zodoende bereiden wij de leerlingen goed voor op hun plek in de maatschappij.

Het Blariacumcollege mocht zich van 2016 tot 2018 de sportiefste school van Nederland noemen. Daar zijn we uiteraard heel trots op. Je eigen grens verkennen en die mogelijk verleggen, dat kan op allerlei manieren. Dat gebeurt niet alleen op sportief gebied, ook binnen andere onderdelen van ons onderwijs laten wij leerlingen graag tot bloei komen. Wij attenderen u graag op de keuzewerktijd, het excellentieprogramma en overige manieren van gedifferentieerd werken.

Onderwijs is altijd in ontwikkeling en ook schooljaar 2018-2019 zal voor ons allen weer de nodige uitdagingen in petto hebben. Wij hechten veel waarde aan een goed contact met u, ouder(s)/verzorger(s). Samen zijn we immers verantwoordelijk voor de ontwikkeling van uw zoon of dochter.

Op deze website vindt u achtergrondinformatie en praktische aanwijzingen. Via de mentoren of coaches en teamleiders of onze weekbrieven zult u tussentijds geïnformeerd worden over actuele zaken.

Wij danken u voor het vertrouwen en wij wensen u een bruisend schooljaar toe.