Lestijden

Lestijden

Het Blariacumcollege vindt het belangrijk dat er rust en structuur is. Daarnaast vinden wij het belangrijk maatwerk te leveren. Dat is ook in de lesroosters terug te vinden. De lessen worden verzorgd tussen 08:30 en 16:50 uur. Elke klas heeft 2x per dag een pauze. De tijdstippen van de pauzes zijn afhankelijk van de afdeling en het gebouw. Zo zorgen we ervoor dat het ook tijdens de pauzes niet te druk is in de kantine. Bij aanvang van het schooljaar krijgen alle leerlingen een persoonlijk rooster. Dit rooster is ook te vinden in Magister.

Roosters

Elke leerling heeft een persoonlijk lesrooster dat uw zoon of dochter ontvangt via de schoolmail. De lesroosters zijn ook te vinden op deze website (boven in het blauwe menu). Proefwerkweekroosters worden eveneens gepubliceerd op deze website (onderaan in het blauwe menu).

Roosterwijzigingen

Voor dagelijkse roosterwijzigingen houdt uw zoon of dochter de infoschermen in school in de gaten. Op een smartphone of tablet kunnen u en uw kind de app ‘Roosterwijzigingen Blariacum’ installeren, dan krijgt u een push-notificatie als er voor de klas van uw zoon of dochter een roosterwijziging is. De app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone.