BC logo plus w
BC logo plus w
scholenopdekaart
logo big climb 2019
phone 48   pin-b 48   logo big climb 2017

Het professionaliseringsteam van het Blariacumcollege

“Ontwikkeling van de school als organisatie door professionalisering van onze mensen” is een belangrijk uitgangspunt voor het professionaliseringsteam. Er kan ondersteuning worden geboden aan alle medewerkers van de school. Dit gebeurt door een team van geschoolde coaches en opleiders, die zich bewust zijn van hun voorbeeldfunctie in de organisatie.De zelfsturende kracht van de medewerker is bepalend voor een succesvolle loopbaan. De zorg voor deze loopbaan is belangrijk voor ons en dit is dan ook het uitgangspunt van de begeleiding. De individuele medewerker, maar ook vele stagiair(e)s, bieden we passende begeleiding aan die aansluit bij de verschillende fases van hun loopbaan. Hierbij hebben we oog voor het bieden van voldoende veiligheid in de trajecten om dit proces mogelijk te maken.

  • De coaches leggen bij de medewerker de nadruk op samen zoeken naar verbetering en mogelijkheden i.p.v. slechts probleemoplossing en zetten de medewerker aan tot probleemformulering. De inzet van een methodiek is dus afhankelijk van de vraagstelling en de context.
  • De opleiders hebben de focus op hun werkzaamheden bij de studenten liggen en door in een team van begeleiders samen te werken kunnen we de doorstroom van student naar beginnende leraar optimaal begeleiden.

Willem van Limpt: coach
Charlotte de Vries: coach
Janneke Sanders: opleider
Lillianne Wevers: opleider en coördinator professionaliseringsteam

Voor meer informatie: