BC logo plus w
BC logo plus w
scholenopdekaart
logo big climb 2019
phone 48   pin-b 48   logo big climb 2017

vmbo-onderbouw

  • Lokatie: Juniorcollege
  • Onderwijsdirecteur: M. Janssen

  Wat wij belangrijk vinden in de onderbouw van het VMBO: 

  • Kleinschaligheid en individuele aandacht
  • ‘Leer mij het zelf doen’: zelfstandigheid en verantwoordelijkheid
  • Veiligheid, sfeer en professionele zorg op maat
  • Goede samenwerking met de ouders
  • Doorlopende leerlijnen van basisonderwijs naar vmbo-onderbouw naar vmbo-bovenbouw

Na de zomervakantie mag je starten in een van de brugklassen van het Blariacumcollege. De locatie noemen we het Juniorcollege.
Hieronder kun je over de drie vmbo-mogelijkheden lezen. Elke vmbo-afdeling heeft zijn eigen thuisbasis. Na de brugperiode van twee jaar, wij noemen dat ‘de onderbouw’, ga je een richting kiezen in ‘de bovenbouw’. Je kunt bij ons kiezen uit de sector zorg en welzijn, techniek en economie.

Op alle thuisbasissen en op alle niveaus van het vmbo kun je extra zorg en leerwegondersteuning (lwoo) krijgen. Thuisbasis 3, Locatie Maasland,  kan daarnaast speciale zorg bieden.  In de brugklas krijg je nieuwe vakken en leergebieden. Bij de start krijg je alle hulp die je nodig hebt maar leer je steeds beter hoe je het zelf kan doen. Ook belangrijk is dat je in de brugklas kan leren hoe je het beste met je klasgenoten en de docenten om kan gaan. Je moet je goed op je  plaats voelen. Als je met plezier naar school komt gaat ‘het leren’ ook steeds beter. We nodigen je al voor de grote vakantie uit om kennis te komen maken met je klasgenoten en mentor. Je mag bij het aanmelden aangeven bij wie je graag in de klas wilt komen. Tot de herfstvakantie zijn er allerlei kennismakingsactiviteiten. Door het jaar heen organiseren we samen met jou allerlei gezellige activiteiten.

Eenmaal op je plek leer je in het begin van het schooljaar werken met een weekplanner, dat betekent dat je zelfstandig gaat werken en goed leert plannen. Je lessen zijn verdeeld in expertlessen en in het werken in het OLC. In de expertlessen krijg je de basisstof uitgelegd. Het OLC (het Open Leer Centrum) is een ruimte waar je zelfstandig aan de slag gaat. Daarin word je geholpen door je docent, die dan je begeleider is.