BC logo plus w
BC logo plus w
scholenopdekaart
logo big climb 2019
phone 48   pin-b 48   logo big climb 2017

BBL (TOV)

  • Locatie: Juniorcollege
  • Teamleider: Geebie van Waaijenburg
  • E-mail:
  1. Leerjaar 1 en 2 niveau basisberoepsgerichte leerweg.
  2. Leerjaar 1 en 2 niveau basisberoepsgerichte leerweg met TOV (Toekenning voor Ondersteuning Voortgezet onderwijs).
  3. Extra opleiding: Sportklas in leerjaar 1 en 2.

Als leerling  van de basisberoepsgerichte leerweg kom je in een groep van maximaal 24 leerlingen. Heb je een TOV dan kom je in een groep van ongeveer 16 leerlingen. Je krijgt in principe les op basisberoepsniveau. Iedereen kent elkaar in de onderbouw van thuisbasis 1. Er zijn duidelijke regels en afspraken en je kunt er een heleboel leren. De lessen worden zo praktisch mogelijk gegeven. De mentor begeleidt je twee jaren en zorgt goed voor je. Behalve goed onderwijs krijg je ook persoonlijke ondersteuning. Heb je bijzondere hulp nodig dan staat het Zorgteam van het Blariacumcollege voor je klaar.
 

Sportklassen
Op thuisbasis 1 kun je ook kiezen voor de sportklas. De jongens en meisjes die voor de sportklas geselecteerd worden zijn leerlingen die van bewegen houden, best hard willen leren, geïnteresseerd zijn in meer dan voetbal en het leuk vinden om samen te werken met klasgenoten. Behalve extra uren lichamelijke oefening, krijg je sportoriëntatie. Er wordt samengewerkt met sportverenigingen. Ook komen bekende sporters les geven. Je gaat op bezoek bij trainingen en sportevenementen.
Bekijk de flyer van de sportklassen of kijk op de website bij ‘sportklassen’.  

BK-klas
VMBO BBL biedt de mogelijkheid om leerlingen met een BK-advies van passend onderwijs te voorzien op basisberoepsniveau.
Voor sommige leerlingen is de stap van BBL naar KGT te groot en daarom bieden wij deze tussenstap aan op thuisbasis 1. Zo is het mogelijk dat op het einde van leerjaar 2 al deze leerlingen alsnog kunnen doorstromen naar leerjaar 3 kaderniveau.