BC logo plus w
BC logo plus w
scholenopdekaart
logo big climb 2019
phone 48   pin-b 48   logo big climb 2017

ICT-route

  • Seniorcollege
  • Teamleider: Hans Evers
  • E-mail:

Voor uitgebreide informatie: klik hier

Wat is de ICT-Leerroute?
Het Blariacumcollege besteedt veel aandacht aan leren over en met moderne hulpmiddelen zoals computerprogramma’s en internet. Daarom is het Blariacumcollege in augustus 2002 gestart met de ICT-leerroute in het vmbo. Leerlingen van klas 3 en 4 (basis- en kaderberoepsgericht) kunnen deze leerweg kiezen.

In de ICT-Leerroute van het Blariacumcollege maken de leerlingen  tijdens alle lessen gebruik van een laptop en een elektronische leeromgeving. Ze gebruiken geen boeken, alle informatie en opdrachten zijn te bereiken via internet. Hierdoor kunnen ze ook thuis (ziek) gewoon verder werken.

 

Kies voor Informatie- en Communicatie-Technologie!
Computers, beeldschermen, printers en internet zijn onmisbaar geworden in kantoren, winkels, fabrieken, maar ook in een bejaardenhuis of bij de dokter of de tandarts.
Het gebruik van computerprogramma’s zal alleen maar toenemen.
Met computers worden producten gemaakt, worden artikelen verkocht en zonder computer werken een heleboel producten niet meer.
Een computerstoring kan een heel bedrijf stilleggen.
Al die computerapparatuur moet onderhouden en steeds aangepast worden.
Softwarepakketten moeten worden ingekocht, geïnstalleerd en geconfigureerd.
Hardware en software zijn tegenwoordig vaak het hart van een organisatie, dat móet blijven kloppen.

In de ICT-wereld is volop werk op allerlei niveaus, maar ook in allerlei andere beroepen is kennis van ICT vaak onontbeerlijk. Denk maar aan het maken van verslagen met het programma WORD.


Het Blariacumcollege biedt je de mogelijkheid met al die dingen kennis te maken en een start te maken met een opleiding in die richting.

Wat mag je verwachten:
28 uur projectonderwijs waarin ICT en de algemeen vormende vakken geïntegreerd zijn. Daarnaast nog vier uur lichamelijke oefening.


Belangrijke leerstofonderdelen:

  • werken met het Officepakket
  • internetsites gebruiken, maar ook maken
  • computers en geluid   
  • computers en besturing
  • computers en animaties

Wat zijn de kosten?
Omdat alle leerlingen leren via de computer hebben, zijn er geen boeken nodig. Alle leerlingen kopen een eigen laptop. De school helpt daarbij en levert bovendien goede internet- en netwerkverbindingen.

Wat kun je er verder mee?


Na deze opleiding heb je de mogelijkheid om te beginnen aan bijna alle vormen van MBO-opleidingen. Kortom een interessante, brede opleiding met veel toekomstmogelijkheden. Niet alleen voor jongens, maar minstens evenzeer voor meisjes.