BC logo plus w
BC logo plus w
scholenopdekaart
logo big climb 2019
phone 48   pin-b 48   logo big climb 2017

havo algemeen

HAVO

Voor wie?

Heb je een havo-advies?
Kun je best goed leren en ben je ook praktisch ingesteld?
Ben je misschien ondernemend?
Wil je later doorstuderen?

Havo

Het havo op het Blariacumcollege bereid je prima voor op de diverse mogelijke HBO-opleidingen, waarbij je ook nog eens heel veel keuzemogelijkheden hebt. In de onderbouw kun je bijvoorbeeld voor de sportklas kiezen. Deze klas houdt in dat je behalve de reguliere vakken een aantal uren extra sport in de week krijgt. Tijdens deze uren maak je kennis met de vele takken van sport. In de bovenbouw (vanaf klas 4) kun je kiezen voor de International Business School (IBS), een speciaal opgezet nieuw en uitdagend programma, waar je leert om een eigen bedrijf op te zetten en je daarnaast ook op indringende wijze kennis maakt met wat studeren op de Fontys Venlo inhoudt (zie link IBS).

De brugklas

Je wordt, als je een havo-advies hebt met een h/v-plaatsingsadvies, in principe in de havo/ vwo brugklas geplaatst. Iedereen krijgt de reguliere vakken Nederlands, Engels, Frans, wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, techniek, lichamelijke opvoeding, tekenen, handvaardigheid, muziek en levensbeschouwing. Als het beter gaat dan je had verwacht, mag je op het einde van het jaar zelfs doorstromen naar 2 vwo-atheneum.

De dakpanklas in leerjaar 2

Voor leerlingen die nog een jaar extra nodig hebben om erachter te komen of ze het beste tot hun recht komen binnen de Havo-afdeling of binnen de Vmbo-T-afdeling, bieden we de mogelijkheid om als zogenaamde dakpanklas-leerling de lessen te volgen in een havo 2-klas. Je krijgt dan een dubbele cijferlijst, met daarop zowel havo-cijfers als Vmbo-T-cijfers. Aan het einde van het schooljaar wordt dan duidelijk of je naar havo 3 of VmboT-3 kan worden bevorderd.

 Havo in de bovenbouw

In de bovenbouw kun je op het havo op het Blariacumcollege uit verschillende extra vakken kiezen, die op andere scholen niet altijd aangeboden worden. Bijvoorbeeld het vak Informatica, waar je onder andere leert programmeren, het vak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) of (bij voldoende aanmeldingen) het vak Spaans als je van talen houdt.

Anglia

angliaNaast de reguliere lessen Engels, biedt het Blariacumcollege de mogelijkheid tot het volgen van extra lessen Engels (Anglia). Je kunt je voor deze lessen opgeven en je doet op jouw niveau een examen dat internationaal erkend is. Vermeldenswaardig is dat je bij Anglia op het Blariacumcollege ook het examen in spreekvaardigheid doet. Als je het hoogste niveau hebt bereikt, wordt je mondeling beoordeeld door externe assessors van Anglia zelf.
Het wordt steeds belangrijker om goed in het Engels te kunnen communiceren, dus Anglia biedt je een extra steuntje in de rug!
En als je geslaagd bent voor je Anglia-examen krijg je je certificaat uitgereikt tijdens een levensechte High Tea!
Op het Blariacumcollege kun je op het havo dus heel veel kanten op en wordt je goed voorbereid op het HBO.