BC logo plus w
BC logo plus w
scholenopdekaart
logo big climb 2019
phone 48   pin-b 48   logo big climb 2017

Informatieavond 12 maart.

Beste nieuwe brugklassers en ouder(s) en verzorger(s),

In de informatiefolder van de onderwijsgemeenschap Venlo & omstreken staat dat er op maandag 12 maart een informatieavond over extra opleidingen plaats zal vinden.

Het Blariacumcollege heeft naast het extra aanbod binnen de verschillende afdelingen geen extra opleidingen.

Informatie over bijvoorbeeld de sportklassen (wordt aangeboden op alle niveaus) is in ruime mate tijdens proeflessen en het Open Huis aan bod gekomen.

Natuurlijk is het altijd mogelijk om voor de inschrijfavonden nog vragen te stellen over het Blariacumcollege.
U kunt hiervoor contact opnemen met de verschillende teamleiders:

 • Afdeling basisberoepsgerichte leerweg (BBL) onderbouw :
  Mevrouw Geebie van Waaijenburg ()
 • Afdeling kaderberoepsgerichte leerweg (KBL) onderbouw:
  Mevrouw Els Hovens ()
 • Afdeling Maasland:
  De heer Mart Moonen ()
 • Afdeling havo/vwo onderbouw:
  De heer Matthijs van der Giesen ()

presentatie)ogvo 1415KLIK om de powerpointpresentatie
te bekijken
die is gebruikt bij de
voorlichtingsbijeenkomsten

op de basisscholen

 

 

 

 

 
WONlogo aWON (WETENSCHAPSORIËNTATIE NEDERLAND)

Je bent vwo’er en je hebt een onderzoekende houding. Overal wil je het fijne van weten. Daar hoort wetenschappelijk onderzoek bij. Al vanaf de brugklas vwo leer je hoe een wetenschapper eigenlijk te werk gaat: hij formuleert zijn onderzoeksvraag, kijkt naar alles wat er al over zijn onderwerp is verschenen (bronnen) en gaat dan daadwerkelijk zelf onderzoek doen. Dat kan met behulp van een enquête, een interview, een experiment. Je werkt vaak samen met anderen aan je onderzoek. Je onderzoeksgegevens werk je verder uit. Uiteindelijk presenteer je je onderzoek. Eerst op school, later misschien wel op een universiteit als je de WON-finale haalt! Spannend en fascinerend tegelijk.

Je leert wetenschappelijk te denken en te werken. Daar hoort ook een kritische houding bij, vooral naar je eigen onderzoek.

Je ontdekt op deze manier of het doen van onderzoek iets voor je is en waar jouw interesses en talenten liggen. Handig voor later als je een profiel- of studiekeuze moet maken.

In het WON-programma komen verschillende wetenschapsgebieden aan bod; van natuurkunde tot biologie, van taalwetenschap tot filosofie en van economie tot psychologie. Je merkt al snel dat wetenschap niet alleen het beeld is van een man in een witte jas, die met een veiligheidsbril op, een proef in het laboratorium doet.

Het Blariacumcollege is aangesloten bij de WON-akademie: een landelijk platform van meer dan vijftig scholen dat de w in vwo meer inhoud wil geven.

Meer informatie hierover vind je HIER en op  op www.wonakademie.nl.