BC logo plus w
BC logo plus w
scholenopdekaart
logo big climb 2019
phone 48   pin-b 48   logo big climb 2017

leerling-01a

nieuwe_leerling-01a

ouders-01

algemeen-01a

proeflessen jan 2019a

Leerlingen krijgen uitleg over beroepen

De leden van Rotaryclub Venlo en de decanen van het Blariacumcollege organiseren voor de tiende keer de beroepenavond. Op dinsdag 27 februari vindt deze avond op school plaats. Leerlingen krijgen van professionals meer uitleg over beroepen.

De leden van de Rotaryclub onderschrijven dat goede informatie over beroepen van cruciaal belang is in het proces van de studiekeuze- en beroepskeuze. Daarom delen zij tijdens de beroepenavond geheel belangeloos hun beroepservaringen met jonge mensen die op een scharnierpunt in hun keuzeproces staan.
De grote diversiteit aan beroepen binnen de ‘Rotary’ komt bij deze activiteit goed tot haar recht.

De decanen van het Blariacumcollege grijpen dit aanbod met enthousiasme aan. Het is een mooie manier om het hiaat tussen beeld en werkelijkheid van een beroep te dichten. De avond is uitgegroeid tot een vast onderdeel van het keuzeproces dat leerlingen doormaken tijdens de laatste drie of vier jaar van hun havo- of vwo-Blariacumloopbaan.
Om echter nog beter aan de wensen van de leerlingen te kunnen voldoen en de inbreng vanuit de beroepswereld te verbreden vertellen, naast leden van de Rotaryclub, ook oud-leerlingen en ouders van leerlingen van het Blariacumcollege over hun ervaringen. Het resultaat is een carrousel bestaande uit 36 beroepsbeoefenaren afkomstig uit vrijwel alle sectoren van de beroepenwereld: onderwijs, recht, bestuur, techniek, taal en communicatie, kunst en cultuur, economie en bestuurskunde. De kleinschaligheid van de groepen staat borg voor een zekere gemoedelijkheid tijdens de informele gesprekken. Vragen komen beter tot hun recht en de aanwezigheid van ouders zorgt ervoor dat de gesprekken thuis kunnen worden voortgezet. Ieder jaar leren informele gesprekken dat leerlingen en hun ouders hun soms te romantische beeld moeten bijstellen. In sommige gevallen kan de avond een leerling zelfs behoeden voor een verkeerde keuze.

Agenda

JAN
16

14.00  uur 

FEB
13

16.00  uur 

MRT
18

17.00  uur 

MRT
19

17.00  uur 

Contact

Niet bereikbaar tussen 12.30 u. en 13.00 u.
Ziekmelden van leerlingen:
Telefoon:  077-3590222
Postadres:
Blariacumcollege

Postbus 457
5900 AL Venlo

Bezoekadressen:
Drie decembersingel 40 (Juniorcollege)
Drie decembersingel 36 (Seniorcollege)

twitter facebook