bc logo web2015 w ssn
bc logo web2015 w ssn
excellente school 2015 2017 scholenopdekaart globex indonesie 2018
excellente school 2015 2017
scholenopdekaart

globex indonesie 2018

logo globex 2018 xs

Het begin is gemaakt!

globex 2018 presin de zomer van 2018 gaat een groep leerlingen en begeleiders op reis naar Indonesië voor een wereldburgerstage, dit in samenwerking met de Stichting Global Explorarion.

De stichting Global Exploration organiseert stages voor jongeren in ‘derdewereldlanden’. Het centrale doel is Nederlandse jongeren in contact te brengen met andere culturen. Door samen te praten, te werken, te spelen kan er een kleine bijdrage worden geleverd aan een betere wereld. Aan de reis is ook een inzamelingsactie gekoppeld, het motto van de stichting is ‘Niet met lege handen reizen’. Met het geld worden schooltjes, weeshuizen en verbandposten opgezet in arme en onherbergzame gebieden. Door zelf te gaan kijken, zien deelnemers dat het bijeengebrachte sponsorgeld goed wordt besteed.

De deelnemers aan de reis gaan ook echt de handen uit de mouwen steken. Ze gaan op een theeplantage werken, bomen planten, zwerfvuil verwijderen en gebouwen opknappen.

Op 7 november werden alle geïnteresseerde leerlingen en hun ouders/verzorgers geïnformeerd over het op stapel staande project Global Exploration Indonesië. Het hele traject met alles wat erbij komt kijken werd onder de loep genomen. Voor de leerlingen die willen meedoen zal het beslist geen "Ride in the park" worden; voor de reis daadwerkelijk van start gaat zullen alle deelnemers eerst een flink sponsorbedrag moeten verzamelen om de reis en de projecten in Indonesië te bekostigen.
Bekijk HIER de Powerpointpresentatie van de voorlichtingsavond.