bc logo web2015 w ssn
bc logo web2015 w ssn
excellente school 2015 2017 scholenopdekaart globex indonesie 2018
excellente school 2015 2017
scholenopdekaart

globex indonesie 2018

Aanschaf van een Chromebook

Alle ouders/verzorgers van brugklasleerlingen hebben een brief ontvangen met het verzoek om een Chromebook aan te schaffen.

Op school is een draadloos netwerk beschikbaar dat leerlingen overal de mogelijkheid geeft om in te loggen op de Elektronische Leer Omgeving (ELO). Via deze omgeving kan de leerling lesmateriaal raadplegen.
Onderstaand hebben we een opsomming gemaakt van de meest gestelde vragen. We hopen u zo meer inzicht te geven waarom wij hebben gekozen om te werken met Chromebooks.

Heeft u een andere vraag of was het antwoord niet voldoende? Dan kunt u contact met ons opnemen. 

Klik hier  om een vragenformulier in te vullen, of stuur een E-mail naar
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vermeld in uw E-mail dan de volgende gegevens: Naam, Telefoonnummer, E-mailadres en uw vraag.  Geef ook uw voorkeuren aan voor benadering per telefoon of via E-mail en voor ochtend of middag.

Moet iedere brugklasleerling, ongeacht het niveau, een Chromebook aanschaffen?

Hoewel het niet verplicht is een Chromebook aan te schaffen, raden wij het u sterk aan omdat wij een gedeelte van de lesstof digitaal aanbieden. Deze onderwijsvernieuwing voeren we door op zowel vmbo als havo en vwo. Als u besluit een Chromebook aan te schaffen, ontvangt u van ons een stimuleringsbijdrage van € 40. Deze bijdrage wordt voor 1 december 2017 naar uw bankrekening overgemaakt.

Moet het een Chromebook zijn?

We hebben de keuze gemaakt als organisatie om met Google te gaan werken. Dit betekent dat we gaan werken in de omgeving van Google for Education als Elektronische Leer Omgeving (ELO). Voordelen van een Chromebook: ● Een Chromebook is goedkoper dan een reguliere laptop. Voor het onderwijs heeft de leerling, zeker in de onderbouw, genoeg aan een betaalbare Chromebook . ● De Chromebook heeft een eigen Google besturingssysteem (geen Windows) dat weinig onderhoud vraagt. Zo start een Chromebook snel op en worden updates automatisch geïnstalleerd. ● We werken in de cloud*, waardoor bestanden veilig en overal toegankelijk worden opgeslagen. ● Het gebruik van een Chromebook maakt maatwerk voor leerlingen mogelijk. ● Met een Chromebook kunnen leerlingen gemakkelijk samenwerken. *Cloud: Een online netwerk waar informatie op beschikbaar wordt gesteld.

Waarom wordt er lesstof digitaal aangeboden?

Om het onderwijs te verbeteren gaan we digitaal lesmateriaal toevoegen. Uit een onderzoek van onderwijsadviesbureau Kennisnet blijkt dat werken met Chromebooks een kwaliteitsimpuls geeft aan de lessen. Er kan maatwerk worden geboden als een leerling meer lesmateriaal nodig heeft. De lessen worden afwisselender en sluiten beter aan bij de belevingswereld van de leerlingen. Daarnaast blijven we ook boeken gebruiken.

Krijgt mijn zoon of dochter de hele dag les via zijn of haar Chromebook?

Nee, de leerlingen zullen niet de hele dag les krijgen via hun Chromebook. Uit onderzoek blijkt dat juist de combinatie tussen schoolboeken, uitleg door de leerkracht, werken in groepen en werken met een Chromebook elkaar versterkt. Het is dus een aanvulling en geen vervanging van een lesmethode.

Is er toezicht op wat leerlingen doen met hun Chromebook?

OGVO is van mening dat we leerlingen samen en in overleg met de ouders moeten opvoeden in een goed gebruik van de computer. Niet alleen met het apparaat, maar vooral hoe je om moet gaan met internet, social media en privacy. Het bezoeken van verkeerde websites of online pesten zal zoveel mogelijk worden bestreden. Als school zullen wij streng optreden tegen dit gedrag.

Waar kan ik het beste een Chromebook aanschaffen?

Hierin zijn ouders vrij. Het is wel zaak dat de Chromebook voldoet aan een aantal specificaties. Daarnaast zijn zaken als service (denk vooral aan snelle reparatie en vervanging bij reparatie), verzekering, kopen of huren, de mogelijkheid om gespreid te betalen zonder BKR- registratie en natuurlijk de prijs belangrijke afwegingen voor de ouders. The Rent Company uit Den Bosch is een van de aanbieders die ouders een compleet aanbod (incl. Chromelicentie) doet waarbij genoemde aspecten worden ingevuld. Voor het concrete aanbod kunt u de website www.rentcompanyshop.nl raadplegen. Hier kunt u inloggen met de code c3bufh. Let u bij het inloggen goed op de combinatie van letters en cijfers.

Moet ik de basisvariant kopen?

Dat hoeft niet. Wij hebben gekeken welke Chromebook voldoet aan de minimale eisen om goed te kunnen werken in onze Elektronische Leer Omgeving. The Rent Company biedt verschillende modellen en servicepakketten aan.

Hoe kan ik bij The Rent Company een Chromebook aanschaffen?

U kunt uw bestelling plaatsen via de aangegeven website om een Chromebook te kopen of te huren. Meer informatie vindt u op de website van The Rent Company.

Ik wil weten welke specificaties de Chromebooks hebben?

Ga naar de website https://www.rentcompanyshop.nl. Hier kunt u inloggen met de code c3bufh. Vervolgens kunt u de modellen welke voldoen aan de specificatie bekijken.

Wanneer moet ik een Chromebook bestellen?

Belangrijk is dat uw zoon of dochter bij de start van het schooljaar over een Chromebook beschikt. Om alle bestellingen goed te kunnen verwerken en tijdige levering te borgen, ontvangt The Rent Company uw bestelling graag vóór 31 juli 2017. Bestelt u na deze datum, dan kan uw bestelling niet bij de start van het nieuwe schooljaar aan uw zoon of dochter uitgeleverd worden. Daarnaast zal The Rent Company € 19,95 aan extra kosten voor handling en administratie in rekening brengen.

Krijg ik ook een stimuleringsbijdrage van € 40 als ik de Chromebook niet bij The Rent Company aanschaf?

Ja. Aan de ouders van alle brugklasleerlingen in schooljaar 2017-2018, die aantoonbaar een Chromebook met de juiste specificaties hebben aangeschaft, wordt een stimuleringsbijdrage verstrekt. Een aanvraagformulier kunt u via de website van de school downloaden. Als u een Chromebook bij The Rent Company aanschaft hoeft u het aanvraagformulier niet in te dienen.

Bekijk aanvraagformulier
Ik heb een probleem met mijn Chromebook dat ik via The Rent Company heb aangeschaft. Wat moet ik doen?

The Rent Company heeft op school een servicedesk voor de door hen geleverde Chromebooks ingericht. Hier kunnen leerlingen tijdens schooltijd terecht met vragen. Als het nodig is, krijgt uw zoon of dochter een vervangende Chromebook. Daarnaast helpen de helpdeskmedewerkers van The Rent Company u ook graag telefonisch verder. De helpdesk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Bel 073-523 14 80. Indien u uw Chromebook bij een andere leverancier heeft gekocht of gehuurd, bent u afhankelijk van hun service- en onderhoudsvoorwaarden.

Ik kan de aanschaf van een Chromebook niet betalen

Neem zo spoedig mogelijk, en in ieder geval vóórdat u een Chromebook bestelt, contact op met school om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Ik wil geen Chromebook aanschaffen

Het is niet verplicht om een Chromebook aan te schaffen, maar wel zeer gewenst. Ons lesaanbod wordt gedeeltelijk digitaal aangeboden. Computers zijn daarom onmisbaar op onze school. Voor elk vak op vmbo-, havo- en vwo-niveau wordt gebruik gemaakt van digitale leermiddelen en internet. Een Chromebook sluit volledig aan op onze Elektronische Leer Omgeving.

Mag ik de chromebook na de huurperiode houden?

Indien u via de “The Rent Company”een Chromebook heeft gehuurd, kunt ervoor kiezen de Chromebook na de huurperiode (36 of 48 maanden) te houden. Dit betekent dat u de borg van € 30,- niet terug krijgt. Levert u de Chromebook na de huurperiode in bij The Rent Company, dan krijgt u het borgbedrag wel terug.