Voor ouders

School en gezin werken samen om het beste uit elke leerling te halen. Het Blariacumcollege gaat graag in gesprek met ouders/verzorgers. Op ouderavonden voor het tien-minutengesprek, maar ook bij onze proeflessen, voor het verzorgen van een gastles over hun beroep of deelname aan schoolactiviteiten. Op het Blariacumcollege is er veel mogelijk voor de leerlingen te denken aan de sportklas, de Masterclass of het gymnasium. Ook voor ondersteuning voor de leerlingen zijn er faciliteiten: studiebegeleiding, ondersteuning bij dyslexie of faalangst. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Zorgplein.

Communicatie

Uw belangrijkste aanspreekpunt is de mentor/ coach en deze kunt u bereiken via het algemene telefoonnummer 077-3590200 of door te e-mailen.

Ieder schooljaar ontvangen de ouders rapporten over de studieresultaten en de studiehouding van hun kind. Daarnaast wordt er ook nog in bepaalde afdelingen advies gegeven over de voortzetting van de studie. Ouders kunnen de resultaten van hun zoon of dochter inzien via Magister. Voor informatie over de studieresultaten kunnen de ouders terecht bij de mentor, die de speciale zorg voor de studie van de leerling en voor de goede sfeer in de klas heeft.

We betrekken ouders graag bij de school en informeren u ook regelmatig. U wordt iedere week op de hoogte gehouden middels een weekbrief. Die kunt u boven in het menu vinden (de blauwe balk). Klik eenvoudig op het niveau en leerjaar van uw kind.

 Binnenkort heeft u ook de mogelijkheid om een bericht (pushmelding) te ontvangen bij het verschijnen van onze weekbrief.