Brugklas

Het schooljaar gaat beginnen!

Natuurlijk begin je niet meteen met lessen na de zomervakantie. In de eerste week (ook wel introductieweek genoemd), leer je de school en je nieuwe klasgenoten kennen. Zo krijg je een speurtocht door de school en informatie over hoe je rooster werkt of wat je moet doen als je ziek bent. Bovendien ga je kennismakingsspelletjes doen met je klas en je mentor. Je hebt ook al een aantal proeflessen.

Bij iedere klas hoort een mentor/coach. De mentor/coach is heel belangrijk voor je. Die maakt je in het begin van het schooljaar wegwijs in de school en is voor jou en je ouders het belangrijkste aanspreekpunt. Behalve een vak geeft je mentor/coach ook wekelijks een mentorles waarin allerlei zaken rond studie en school met jou en je klas besproken worden. Een mentor/coach zorgt er samen met jou voor, dat je je snel thuis gaat voelen op het Blariacumcollege.

Je volgt als brugklasser lessen in het Junior College. Hier is ook de fietsenstalling, waar je je fiets kunt stallen. Het Junior College ligt meteen aan de rotonde. Er is een aula bij de gezonde kantine, waar je tussen de middag je lunch kunt eten. Bij de front office van het Junior College kun je met al je vragen terecht en helpen ze jou graag.

 

Dit is het junior college. Hier zitten alle eerste en tweede jaars van het Blariacumcollege. Het is een groot, mooi en ruim gebouw. Ieder niveau heeft zijn eigen afdeling en iedereen helpt je graag met het ‘wennen’ in het gebouw. Dus stel gerust een vraag als je even de weg niet kan vinden, dat overkomt iedereen wel eens, zelfs docenten 😉