OGVO organiseert op 18 april 2019 voor de derde keer een hindernis stormloop. OGVOBattert is de opvolger van OGVOStormt en is een evenement waar de OGVO-scholen aan meedoen: Blariaumcollege, College den Hulster en het Valuascollege.  Vrijwilligers van BaarloBattert, onderdeel van stichting Baarlo Leeft!,  geven het parcours dit jaar vorm.

Dit jaar vindt OGVOBattert plaats op het Sportpark Vrijenbroek in Venlo. De scholieren van de drie scholen moeten door modderkuilen ploeteren, slingeren aan de monkeybar, tijgeren onder netten door de beachbak en ze beklimmen een heuse steilwand. OGVOBattert begint om 10:00 uur en duurt tot ongeveer 15:30 uur. Tijdens deze stormloop zullen ongeveer 3700 leerlingen van de drie campussen het parcours afleggen. Dit is een groei van bijna 700 leerlingen ten opzichte van vorig jaar.

Studenten van Fontys Sport Hogeschool organiseren diverse sportieve side-events rondom het evenement. Denk hierbij aan bubble football, buikschuiven, beach-tennis en handdoek volleybal.  Naast de side-events draaien diverse leerlingen van de drie campussen muziek, verzorgen de gala-commissies de gezonde catering en zal Urban Dance Studio zorgen voor een gave warming-up.