bc logo web2015 w ssn
bc logo web2015 w ssn

excellente school 2015 2017logo big climb 2017

excellente school 2015 2017
scholenopdekaart
logo big climb 2017
phone 48   pin-b 48

Junior-masterclass

Junior-Masterclass voor leerlingen van groep 8

Ieder kind is uniek en heeft eigen leervragen. De Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken wil het onderwijs zoveel mogelijk richten op de individuele leerling met zijn eigen vragen en mogelijkheden. Een onderdeel van de begeleiding en zorg is gericht op leerlingen met extra talenten. Diverse opleidingen getuigen daarvan. Een speciale opleiding wordt aangeboden op het Blariacumcollege: de Junior-Masterclass.

Leerlingen uit groep 8 met leer- en ontwikkelingswensen buiten de eigen basisschool hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan deze klas.  In een programma van ongeveer 18 weken worden de leerlingen uitgenodigd om een reis te maken in de wondere kenniswereld  rondom het thema “Het mysterie van Pythagoras”. De ontdekkingstocht in deze reis maak je met elkaar en je ontmoet oude Grieken en Romeinen, filosofie, je maakt de eerste stapjes in het Italiaans en je lost brainkrakers op.

Met de Junior-Masterclass wil het Blariacumcollege de zorg voor leerlingen verder uitbreiden en ontwikkelen. Leerlingen kunnen dat dichtbij huis en basisschool in de eigen vertrouwde omgeving doen. Verdere informatie over deze opleiding, aanmelding voor de ouderavond en de wijze waarop kan worden deelgenomen vindt u op de website www.blariacum.nl.

De inschrijving van leerlingen voor de Junior-Masterclass geschiedt onder verantwoordelijkheid van de basisschool.

De lessen vinden plaats in het nieuwe Juniorcollege van het Blariacumcolllege, telkens op woensdagochtend van 09.00 – 12.00 uur. De startdatum valt na de herfstvakantie en wordt nog nader bekend gemaakt..

Docenten Junior-Masterclass:

  • Jan Helmer:
  • Claudia Beurskens: